Tuk Tuk PhotoBooth

Hij stond al een hele poos op mijn verlanglijst; een Piaggio Ape 50….je kent hem waarschijnlijk beter als een TukTuk. Deze Italiaanse schoonheid is als sinds 1948 een bekend gezicht in menig Italiaans dorp en stad. Door zijn geringe afmetingen, lage aanschafkosten en onverwoestbare motor was het een ideaal transportmiddel om de steegjes en smalle straatjes door te komen.

Inmiddels zie je de Piaggio Ape weer terug in het straatbeeld. Vaak als koffiekar! Wij zouden SBS Fotomarketing niet zijn, als we daar niet op zouden inhaken. De zoektocht naar een mooie uitvoering was begonnen. We hebben vele advertenties bekeken; er is heel veel aanbod. Van compleet gerestaureerd tot helemaal in de kreukels en alles wat daar tussen zit. Na lang zoeken hebben we bij www.apecar.nl een mooie versie weten te vinden. 

We wilden graag een versie waar de zijkant van open kan en dan ook nog het liefst een zwarte. Die beide wensen had de Ape niet….nou kunnen we een heleboel zelf, maar auto’s spuiten hebben we net niet de juiste middelen voor. Dus hebben we de mensen van Apecar gevraagd de zijkant open te zagen (ja echt…) en de TukTuk zwart te spuiten. Zo gezegd, zo gedaan. Het duurde een week of 6 voor we de TukTuk in levende lijve konden bewonderen, maar gelukkig kregen we tussendoor wat updates.

Klaar voor de spuiter en klaar om weer gemonteerd en afgeleverd te worden. Dat was eigenlijk nog wel het grappigste deel van het hele proces. De TukTuk werd bezorgd in een busje waarvan je dacht dat er nooit een Piaggo Ape in zou passen. De man die hem kwam bezorgen was ook niet direct van het formaat dat je denkt dat hij in een TukTuk zou passen. Een flinke kerel met serieuze driving skills!

Daarna werd het tijd voor meten, boren, schroeven en nog veel meer inbouwwerkzaamheden. Het was tijd om de TukTuk om te bouwen naar een PhotoBooth. Er kwam een nieuwe bodem in, aan de achterzijde hebben we een PhotoBooth gebouwd met een touchscreen en een spiegelreflexcamera. De printer is onder de bodem weg gewerkt en een extra TV scherm om de beelden direct te kunnen tonen aan de zijkant.

We hebben bij alle kunststof het zwart weer tot leven geroepen en de velgen gespoten. De nieuwe whitewall banden maken het authentieke beeld van de TukTuk helemaal klaar.

PWN had de vuurdoop en mochten de TukTuk PhotoBooth als allereerste inzetten. Op het Marquette zomerfestival verzorgden we een superleuke greenscreen foto-activatie met de TukTuk PhotoBooth.